Appartementen Umbrië

Paciano en omgeving

Paciano is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Italië. Dit kleine middeleeuwse dorpje ligt in de groene regio Umbrië en vlakbij de grens met de regio Toscane. In de prachtige omgeving van Paciano kunt u in alle rust genieten van uw vakantie.

Paciano

Paciano dorpPaciano is een klein dorp met ongeveer 1000 inwoners. Het dorpje is gebouwd op een heuvel, aan de voet van het Pausillo gebergte, en kijkt door de hoge ligging uit over het grote Trasimeno meer. Paciano heeft een oud centrum dat wordt beschermd door een hoge muur. De oude gebouwen binnen de muur zijn dicht tegen elkaar gebouwd en door één van de poorten komt u terecht in smalle straatjes. In en rond het dorp worden regelmatig leuke evenementen gehouden, zoals een olijfolie festival.

Umbrische keuken

Paciano

’s Avonds kunt u tussen de plaatselijke bewoners een kaartje leggen op het terras van de trattoria of genieten van de Italiaanse keuken in één van de restaurantjes in het dorp. In de omgeving zult u vaak de eenvoudige, maar heerlijke gerechten uit de Umbrische keuken tegenkomen. Er staan vaak veel vleesgerechten op de kaart, waaronder everzwijn. Het zwarte goud, de zwarte truffel, is een typische smaakmaker uit Umbrië en in de regio worden ook uitstekende wijnen  en olijfolies gemaakt. De wijnen uit Orvieto en Montefalco zijn de bekendste Umbrische wijnen. In Perugia vindt u de lekkerste Italiaanse chocolade.

Activiteiten

Voor een culturele vakantie kunt u uw hart ophalen in Perugia, Assisi, Sienna of de minder bekende steden Cortona en Città della Pieve. Met de trein bent u binnen één of twee uur in Florence of Rome.  In het heuvelachtige landschap zijn veel paden waarlangs u met de mountainbike, te paard of wandelend de mooie omgeving kunt verkennen. Vlakbij L’Olivo ligt ook een tennisbaan en een voetbalveld. Ten noorden van Paciano ligt het grote Trasimeno meer. Hier kunt u verschillende watersporten te beoefenen, zoals kitesurfen, zeilen en vissen.

In Paciano kunt u genieten van de zon en de rust. Geen overvolle stranden, terrassen en disco’s, maar ontspannen in één van de mooiste gebieden van Italië met een culturele, actieve of zonvakantie. Vanuit de al snel vertrouwde omgeving van de ruime appartementen van L’Olivo kunt u Umbrië en Toscane ontdekken en genieten van de natuur. Geniet van het heerlijke Italiaanse eten en de Italiaanse cultuur in het middeleeuwse Paciano en andere Italiaanse dorpen en steden in de omgeving.

Paciano bloemen